معرفی پکیج و شناسایی قطعات شوفاژ دیواری

پکیج شوفاژ دیواری دستگاهی است برای گرمایش رادیاتورها و آب مصرفی البته بر خلاف سیستم موتورخانه که برای گرمایش مجموع واحدهای یک آپارتمان به کار میرفت ولی دستگاه پکیج شوفاژ دیواری معمولا برای گرمایش یک واحد مسکونی به صورت مجزا به کار می‌رود.

البته پکیج شوفاژ دیواری به نسبت موتورخانه های سنتی مزایای بسیاری دارد از جمله :

مشخص بودن مصرف سوخت و همچنین هزینه تعمیر و نگهداری سیستم گرمایشی هر واحد مسکونی، در صورتی که در سیستم موتورخانه کل مجموع واحدهای یک آپارتمان به یک اندازه باید هزینه سوخت و همچنین هزینه تعمیر و نگهداری موتورخانه را پرداخت کنند و در این حالت حتی اگر شما یک ماه مسافرت بوده و از سیستم گرمایشی استفاده نکنید هم می‌بایست این هزینه ها را پرداخت کنید.
از دیگر مزایای پکیج نسبت به موتورخانه این است که اگر یک پکیج در یک مجتمع خراب شود فقط یک واحد مسکونی درگیر می‌شود و این در سیستم موتورخانه اگر اتفاق بیفتد تمام واحدهای یک آپارتمان درگیر این مشکل خواهند شد.
از دیگر مزایای پکیج دیواری می‌توان تعمیر و نگهداری این دستگاه را مثال زد که به دلیل سادگی ساختار این دستگاه معمولا مصرف کنندگان پکیج دیواری تا حدودی خودشان توانایی تعمیرات آن را دارند ولی در سیستم موتورخانه به هیچ عنوان امکان تعمیر افراد غیر متخصص وجود ندارد.

البته در مقاله ای جداگانه به بررسی همه جانبه پکیج پرداخته ایم

شناسایی قطعات پکیج دیواری

به طور کلی قطعات پکیج دیواری به چند دسته تقسیم می‌شوند :
برد کنترل

این قطعه به عنوان مغز اصلی دستگاه به شمار می‌رود و وظیفه دارد با توجه به گزارشاتی که سنسورهای پکیج دریافت می‌کند دستوراتی را به قطعات مجری فرمان می‌دهد.

سنسورهای پکیج دیواری

سنسورها همانطور که از نامشان پیداست وظیفه اعلام گزارش عملکرد پکیج به برد کنترل را دارند.
البته سنسورها نیز به سه دسته تقسیم می شوند
سنسورهای گاز و دود
سنسورهای آب
سنسورهای برق

قطعات مجری فرمان

این قطعات نیز همانطور که از نامشان مشخص است وظیفه انجام دستورات برد کنترل را دارند

قطعات مکانیکی

این قطعات با توجه به وظیفه ای که برایش ساخته شده اند در پکیج کار می‌کنند و نیازی به دریافت دستور از سمت برد الکترونیک را ندارند